Пчела от А до Я – образователна акция

Пчела от А до Я – образователна акция

„Пчела от А до Я“ е образователна акция, която се осъшестви в три етапа:

I. Потърсихме студентите от НХА за подкрепа при художетсвеното оформление на таблата. Те направиха чудеса и информационните табла днес изглеждат прекрасно.

II. Потърсихме партньори, които да застанат зад инициативата. Намерихме не просто разбиране, а пълна продкрепа в тяхно лице. С тяхна помощ събрахме малко средства от дарения от мили хора и договорихме скромни символични подаръци за студентите, защото вярваме, че всеки качествен труд следва да бъде възнаграден.

III. Разпечатахме прототипи на инфо-таблата и си публикуваме тук за свободно ползване за всеки, който би имал нужда от тях. Те са предвидени за ученици между 6-ти и 9-ти клас, но интересът към таблата беше твърде сериозен, че да ги ограничим от слава. 🙂

Двата файла във висока резолюция на Табло 1 „Устройство“ и Табло 2 „Хабитат„ще намерите като последвате линка или като се свържете с нас.

Ако принтирате сами информационните табла, не забравяйте, че реалният им размер е 70:100 см. ! Препоръчваме печатът да се осъществява върху канаваца.

Ако желаете да ви ги изпратим в оригиналния им вид, напечатани и по куриер до вас*, пишете на shtipkaoffice@gmail.com със заглавие „Пчела от А до Я поръчка“.

(*Сумата за изработка и изпращане по куриер на едно табло може да варира между 25 и 28 лева.)

Табло 1 „Устройство“

Табло 2 „Хабитат“

ОБЩО ОПИСАНИЕ :

Във връзка с дейностите по осъществяване на Националната информационна кампания „На пчелите с любов”, която стартира на 10 февруари 2015 г. и по-специално дейност, насочена към доброволческите ни образователни инициативи – „Изготвяне и разпространение на илюстрирани информационни табла за устройство и живот на медоносната пчела”, предназначени за разпространение в училищата из страната, в класовете от 6-ти до 9-ти, потърсихме сътрудничеството между екипа на Кампанията и група от студенти от III. курс на Катедра „Книга и печатна графика”. Поканихме студентите да изготвят илюстрациите към две информационни табла с прилежащ текст на тема живот и устройство на медоносните пчели.
Информационните табла са с оригинален размер 100:70 см., напечатани върху мукава / канаваца. Таблата са достъпни за всички като файл с висока резлюция онлайн или при поръчка към сдружение „Щипка“ – печатно, в оригиналния си вид. Съдъжанието на таблата е проверено от експерти пчелари.

 

 

Партньори и приятели в реализацията на образователната акция „Пчела от А до Я“ са магазин за художнически материали „Слънчоглед“, harmonica – organic food и магазини „Биомаг“.

Благодарим им за подкрепата и че заедно създадохме един полезен за учениците продукт, който им разказва по подобаващ начин за неповторимите качества, които медоносните пчели притежават.

 

Share Button

Автор

admin

Няма коментари

Остави коментар

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС


Ако се интересувате от нас, имате идеи, искате да работите с нас или просто да кажете ``здравей`` :
Телефон

+359 896 664 538

© Щипка ~ 2018 Всички права запазени. Изработка – Skyeystudio.com